вторник , 25 януари 2022
Начало / Забавно / Колко печелят фонтаните

Колко печелят фонтаните

1(2058)

Фонтанът ди Треви в Рим е един от най-известните фонтани в света. Той се намира в центъра на италианския град, в близост до църквата „Св. Викентий и Св. Анастасий“, която е дадена за използване на Българската православна църква.

Дългогодишната традиция повелява да застанете с гръб към фонтана и да хвърлите монета през лявото си рамо, което ви гарантира завръщане в Рим. Всеки ден хиляди хора изпълняват обичая, което се равнява на около 15 000 долара, хвърлени във водата под формата на монети в рамките на една седмица. Което пък прави почти 1 милион долара на година.

 

1(2058)

Толкова много монети се натрупват във фонтана, че всеки ден на служители на благотворителната организация, която се грижи за него, им отнема един час, за да го почистят и да раздадат парите на нуждаещите се. Благодарение на монетите, извадени от водата, Caritas дори отваря супермаркет, предлагащ продукти на по-ниски цени през 2008 г. Докато фонтанът ди Треви трябва да се почиства ежедневно, при други известни фонтани това се случва на всеки няколко месеца. Езерото в хотел Bellagio в Лас Вегас, например, събира по около 12 000 долара на година. Фонтанът се почиства с помощта на гигантски вакуум, който изсмуква всичко от дъното му. Подобно на фонтана в Рим, управата на Bellagio дарява парите за благотворителност.

2(2210)
Водните атракции в Mall of America в Минесота правят по около 2000 долара на месец, които се даряват на благотворителни организации и организации с идеална цел. Фонтаните на всички кафенета по света 24 Rainforest събират по около 25 000 долара на година, които се даряват на инициативи, свързани с околната среда. 18 хиляди долара на монети са изсипани във фонтаните в Disney Worldпрез 2014 г., като цялата сума е дарена на деца, живеещи в приемни семейства.

3(2054)

Друг интересен фонтан – 9/11 Memorial, е събрал почти 3 000 долара в полза на климата, въпреки факта, че е забранено в него да се хвърлят монети. Фонтанът в Bryant Park може да се похвали с около 3400 долара в монети на година, а Buckingham Fountain в Чикаго, което до голяма степен просто плаща за колекционерите на който е един от най-големите в света, прави само по около 200 долара годишно.

 

loading...

Вижте още

Кой спал – спал. Мама полудя!

Един от най-често отправяните към мен съвети, докато кротко и не дотам незабележимо се превръщах …