сряда , 20 октомври 2021
Начало / България / Мигрантите идват – над 1 милион се насочват към България

Мигрантите идват – над 1 милион се насочват към България

Австрийската министърка на вътрешните работи потвърди думите на Сидеров: Над 1 млн. пришълци се насочват към България

1 100 000 мигранти могат да се насочат към България. Това предупреждение на лидера на АТАКА Волен Сидеров потвър­ди и австрийската министърка на вътрешните работи Йохана Ми­кл-Лайтнер. Тя настоява всички алтернативни маршрути за неле­гална имиграция през Балканите да бъдат затворени.

Министърката се опасява, че след като беше затворен досегаш­ният западнобалкански маршрут и след като споразумението с Турция влезе в сила, сега над един милион мигранти могат да се отправят към Европа по алтернативния източно­балкански маршрут – т.е. през Бъл­гария. Микл-Лайтнер, която преди дни бе на посещение в България, сподели опасенията си по време на участи­ето си в предаването „Pressestunde“ на ав­стрийската обществена телевизия ORF.

Тя обясни, че, от една страна, близо 400 000 души могат да се насочат към България, след като пътят им през Гърция вече е блокиран. Според нея други 700 000 се надяват да стигнат през Македония до ЕС, но когато установят, че

ГРЪЦКО-МАКЕДОНСКА­ТА ГРАНИЦА Е БЛОКИРА­НА, И ТЕ МОГАТ ДА ТРЪГ­НАТ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ.

В този контекст Микл-Лайтнер нарече България „транзитна страна“ и призова усилията да се концентри­рат върху този възможен нов кори­дор.

 Австрийската вътрешна минис­търка изрази и съмнението си в ус­пеха на пакта, сключен между ЕС и Турция. „Тази сделка не решава проблема“, заяви тя. Според нея вече се долавят първи признаци за пренасочване на потока към България, след като гръцко-македонската граница беше затворена. Трафикан­тите на хора вече са се активизирали по посока на тази страна, казва Ми­кл-Лайтнер. Тя потвърди позицията си, че „Европа трябва да стане кре­пост“ и добави: „В момента ние вече я строим.“

Австрийският президент Хайнц Фишер също не вярва, че споразу­мението между ЕС и Турция ще сра­боти. А според външния министър на Австрия Себастиан Курц разпре­делянето на мигранти вътре в ЕС е почти невъзможно, след като те вече са били приети от държави като Ав­стрия и Германия.

Припомняме, че АТАКА вече трета година настоява за тотално за­тваряне на границите ни с Турция и Гърция, за да се преуста­нови потокът нелегални имигранти към страната ни. Няколко пъти нацио­налистите се опитаха да прокарат в Народното събрание и искането за експулсиране на неза­конно влезлите у нас икономически имигран­ти. Те са категорични, че спрямо международните спогод­би бежанци у нас няма. Това е така, защото в нито една от съседните на България държави няма военен кон­фликт.

На традиционното шествие на АТАКА по случай Освобождението ни от турско робство Сидеров заяви, че страната ни е подготвена да ста­не огромен пришълски лагер, а ЕС е пред разпад. Това обяснява и ме­сеци по-рано от ефира на АЛФА ТВ. Неведнъж предупреждава за опас­ността и от парламентарната трибу­на, но думите му остават скрити от българските медии. С всеки изми­нал ден тезата му се потвърждава от различни представители на отделни държави в съюза. Поредното дока­зателство за това е и изказването на австрийската вътрешна министърка.

Вижте думите на Сидеров ТУК

loading...

Вижте още

На All Inclusive с нахапани кюфтета и мръсни стаи

Пореден случай на мръсотия и лошо обслужване в български хотел За пореден случай на недобро …