сряда , 20 октомври 2021
Начало / България / Низамов пред Карбовски: Ние сме в опасност! Правя го за България

Низамов пред Карбовски: Ние сме в опасност! Правя го за България

Доброволецът Низамов, който залавя нелегални мигранти по границата ни, беше арестуван и в последствие пуснат под домашен арест.

Как се държаха полицията? Получи ли подкрепа и разбиране от полицаите?

Първо ме задържаха, целият отряд. Сложиха ми белезници, след това пообикаляхме малко, че всички да ме видят. След това направиха обиск вкъщи. 7-8 коли плюс разследващи и експерти, които през цялото време обикаляха около мен, с мен с белезниците, а те с маски.
Общо взето нямаше никаква подкрепа.
После, като бях задържан в ареста, в 5 РПУ, обикновените полицаи, които ме пазеха, под секрет ми казаха, че ме подкрепят, че това, което съм направил е геройство и мястото ми не е тук. Същото се случи, когато отидох и в следствения арест.
Тези, които участваха в акцията, за мен са чисти предатели, никаква подкрепа от тях. Но обикновените полицаи, когато останахме насаме ме подкрепиха. Но въпреки това се ослушваха да не ги чуе някой.
Цялото задържане беше една показност, едва ли не задържаха най-големия престъпник. Целият отряд с мене. Бяха 8 буса, с по 8 човека вътре, с маски и още 4 патрулки пак на специализираните полицейски сили. Спряха буса, в който бях аз на 500 м. от районното и после пеша, за да може всички да ме видят.

Кой ще те защитава по делата по нататък?

Адвокатите, които бяха до момента ще си останат. Няколко организации от София искат да ме подкрепят, като ми изпратят доброволни адвокати, които няма да ми искат хонорар. Служебният ми адвокат също. Той можеше да се откаже, още когато намерих собствен адвокат, но не го направи и настояваше да остане, за да си довърши делото.
Другият адвокат е Мартин Пеев, той също е доброволец и е без хонорар. Има още 5-6 адвокати от София, които са правили подписката на граничаря Вълкан, който застреля бежанец, те също казаха, че искат да ме защитят.
Това общо взето е защитата ми. Няма да ползваме платени адвокати, а такива, които го правят на доброволни начала. Ще използвам адвокати, които са истински патриоти и го правят искрено.

Казваш „Да живее България“, какво означава този призив? Как ще живее България?

„Да живее България“ го казвам, защото България не е сигурно дали ще просъществува, защото от 2014 година има някакви планове за България от ЦРУ и други чужди служби и затова искам да вдигна духа на България, защото не е сигурно, че ще просъществува, ако позволим да бъде потопена в „мигрантско море“.
И допуснем да продължи да се разпространява радикалният ислям, както в Пазарджик, Хасково, Харманли, както в момента се развива.

Наричат те „бандит“. Това така ли е?

Това е пълна глупост. Не знам какъв бандит съм, като съм имал 1-2 присъди за лека телесна повреда, като съм се сбивал за справедливостта, за честта и за достойнството си. Това са два случая през живота ми, за които съм получил три присъди и всички са за лека телесна повреда.
Първият случай, бях нападнат от един едър мъж, сбихме се, отидохме в едно училище в двора, той вдигна гарда и започнахме да се бием. Аз го набих и той пусна жалба после. Излезе така все едно аз съм го нападнал, а той не е искал нищо, въпреки, че казваше „‘Айде идвай тук да се бием и всички да ни видят“.
Другият случай беше един борец, стара мутра в Бургас, целият град го знае –Дачев беше треньор на борците. Той дойде, започна да ме псува и се сбихме. Това са случаи отпреди 10 години. След това съм реабилитиран за всички тези неща и ако заради това смятат, че съм престъпник… Не го подценявам, не казвам, че е правилно, но това не може да ме оприличи с бандит. Който ме нарича така, за мен е предател и не го казва по съвест и убеждение, а защото получава пари от хора, които имат полза така да бъде отразено събитието и така да бъде очернена личността ми.
По този начин, чрез очернянето на личността ми да се очерни и това, което правя.

Какво мислиш за медиите, как те отразиха?

90-95 % от тях (медиите) получават финансирането си от чужди организации, чужди държави и неправителствени организации (НПО), които са враждебни за България и имат полза от мигрантския наплив, и действат според интересите си. Това аз съм го очаквал, защото знам, че те са такива. Смятам, че са предатели, че трябва да се направи нещо, както в другите държави, както в Русия, където се забрани Отвореното общество и други такива неправителствени организации, които плащат на медиите да се манипулира народа по този начин.

Мислиш ли, че има още за какво да се бориш?

Мисля, че борбата още не е започнала, защото това са превантивни мерки. Мигранският наплив не е тръгнал към България, но ще тръгне със сигурност и затова трябва да се действа, да не се спира никога. Защото ще се озовем в ситуация на свършен факт. Това може да стане много бързо.

Защо го правиш?

Казах ти вече, Карбовски, защо го правя. За мен, за децата ми, за жена ми, за спокойствието, за дедите ни, които биха го направили също, заради героите ни, които очернят. Правя го за България. Бях много афектиран от случилото се в Европа, как се пренесе от Близкия изток направо в Европа. Смятам, че това нещо няма да отиде само до Европа. Това нещо е като цунами – удря първо последната точка, но после ще се върне и ще залее и нас, сигурен съм. Не бих го допуснал. Луди ставаме само при мисълтта.

Кои са повече, тези които са на твоя страна или другите?

Убеден съм, че тези които са на моя страна са 90-95 %, а другият процент се опитват да манипулират, правят си фалшиви профили, издават статии, пишат коментари под анонимни имена, така се създава впечатление, че са малко повече. Те са много малко, просто използват такива методи. Аз съм го проверявал, защото проверявам коментарите, интересно ми е, кой е с мнение противно на нашето, аз съответно поглеждам кой е това, виждам, че става дума за потребител регистриран преди един ден или същия ден, с една снимка, без приятели. Те са много малко, а всички, които са против нас са платени. Ако има такива по убеждение те са заблудени от платените.

Сам ли си?

Зад гърба ми са моите приятели, те даже не са ми зад гърба, те са до мен, до рамото ми, ние сме рамо до рамо. На една линия сме всички. Така че приятелите, поддръжниците, симпатизантите, хората, които са искрени патриоти, а не фалшиви патриоти, които са по съвест патриоти, а не “назначени патриоти“, това са хората, които са до рамото ми.
Зад гърба си нямам хора. Нямаме финансиране, то се и видя, че веднага ме нападнаха, точно защото нямаме никой зад гърба. Има други организации, които имат някой зад гърба си и никой не ги закача.

Кой е в опасност, Ти или Те?

Ние сме в опасност, не Те. Позициите им са много по-силни, имат по-сериозно финансиране. Ние сме в опасност. Разбира се, че ние.
България е в опасност. Децата ни са опасност, жените ни са опасност, внуците и те, защото един ден те ще живеят в тази държава и каквото ние им оставим в това те ще живеят. Така че първо ние сме в опасност. Но въпреки опасността ние няма да спрем до последен дъх. Това е нашата позиция. България трябва да пребъде и предателите да бъдат най-малкото изолирани. / front.bg

loading...

Вижте още

На All Inclusive с нахапани кюфтета и мръсни стаи

Пореден случай на мръсотия и лошо обслужване в български хотел За пореден случай на недобро …