сряда , 20 октомври 2021
Начало / България / Опростачването на обществото

Опростачването на обществото

В обществото в момента има една голяма доза несправедливост сред хората за това, че не се получава справедливо наказание, за това, че не се спазват правилата и хората започват сами да си взимат кой както си знае нещата в свои ръце. Това каза в предаването „Тази събота” бившият министър на здравеопазването д-р Стефан Константинов.

Имаме и една голяма доза на опростачване на обществото и когато простаците започнат да раздават справедливост, се получава ето този резултат – имаме човек, който отива да помогне на друг, който се е напил. Вместо след това като се разбира тази сценка този, който е бил пиян, неговите родители, да понесат съответната санкция, него го разкарват месец, два, три да дава показания и накрая нищо не се случва. Какво ще си кажат всички хора, които ни гледа, продължи медикът.

Фокусира се върху Спешната помощ по естествени причини, защото те се срещат с пияни, с наркомани, с бабаити, които се бият нощно време, с катастрофи, агресивни, всякакви хора. Обаче същото се случва и в училище, същото се случва и някъде другаде – хваща дете и го набива. Обществото ни е дълбоко болно. Няма как здравеопазването да подобри това, че някой е простак и е решил да раздаде справедливостта по собствения си начин, защото всъщност държавата и институциите не могат да я гарантират на хората”.

Нападенията над лекари са ежедневие, но много от лекарите не смеят да попадат сигнали заради заплахата от пациенти. Това каза нападнатият преди години лекар д-р Красимир Йорданов.

Според него, агресивността у българина е много голяма:

„Явно тя се поражда от самия начин на живот и от тежките условията в страната, няма какво да се лъжем. Много пъти те са прави за забавянето на линейки, но самият екип, който отива, няма вина за това”.

Докторът е нападнат по време на дежурство през 2013 година, когато отива да помогне на 15-годишно момиче с алкохолно натравяне в столичния квартал „Овча купел”.

източник: frognews.bg

loading...

Вижте още

На All Inclusive с нахапани кюфтета и мръсни стаи

Пореден случай на мръсотия и лошо обслужване в български хотел За пореден случай на недобро …