вторник , 25 януари 2022
Начало / Любопитно / Приложения на Кока-Кола

Приложения на Кока-Кола

Оказва се, че колата е ужасно полезна в ежедневието. Тези съвети могат да помогнат и на вас в много ситуации!

Опции за използване на „Кока-кола“

 1. Ако загорите тенджера, налейте малко кола в нея и оставете да заври. Мръсотията се разтваря пред очите ви!
 2. Много лесно можете да състарите някоя снимка. За да направите това, просто трябва да намокрите леко снимката с „Кока-Кола“ и бързо да я избършете. Не я мокрете прекалено, в противен случай качеството ѝ ще се влоши.
 3. Лошо боядисаната коса може да се подобри чрез колата. Тя отмива боята от косата – дори и да не е напълно, цветът става по-малко интензивен.
 4. Ако накиснете стари монети в Кока-Кола, това ще върне блясъка им.
 5. Изсипете „Кока-Кола“ в чайника и я оставете там за целия ден. Това ще премахне целия накип без следа!
 6. Тоалетната също може да се почисти добре с Кока-Кола, тя буквално „изяжда“ мръсотията.
 7. Опитайте се да направите този отличен сос, като смесите Кока-Кола и готов сос по избор в съотношение 1: 1. Намажете със сместа хубаво пиле, свинско и пр. месо. Оставете да се маринова, след това изпечете. Фантастично!
 • „Кока-Кола“ е добър балсам. Изсипете я върху косата си, след което я изплакнете и подсушете.
 • Налейте кола в широка плоска чиния и я поставете в градината или в мазето. Това ще ви помогне да се отървете от охлюви … ! Те са привлечени от сладкия мирис на напитката, а ако попаднат в чинията, няма да бъдат в състояние да изпълзят обратно.
 • Ако не можете да развийте болта, понеже е ръждясал, опитайте да направите това: Вземете един парцал, напоете го с „Кока-Кола“, за да се навлажни добре, след което го увийте около болта. Оставете да подейства няколко часа. Болтът ще се развие като в масло, понеже „Кока-Кола“ действа като разтворител.
 • Почистете бижутата. Просто ги поставя в чаша с кола, а след това леко ги изчеткайте. Не го правете, ако са украсени с камъни. За тях това е много вредно!
 • Странно е, но колата помага при лошо храносмилане. Но за тази цел не трябва да я пиете веднага след отваряне на бутилката, защото газовете само могат да влошат състоянието. Оставете мехурчетата да се успокоят, а след това вземете „Кока-Кола“ като лекарство. Ако ви става лошо при пътуване, колата също ще помогне. Опитайте да я поемате от време на време на малки глътки и ще видите как веднага ще се подобри състоянието ви!

  Изненадахте ли се? Сега вече със сигурност ще имате бутилка кола под ръка! / sosnovini.bg

loading...

Вижте още

Европейската космическа агенция намери изгубената сонда на кометата 67P/Чурюмов-Герасименко

Европейската космическа агенция намери своята сонда на кометата 67P/Чурюмов-Герасименко. Досега не беше известно къде точно се …