сряда , 20 октомври 2021
Начало / Свят / „Слава на Аллах” на всеки автобус в Англия от 23 май

„Слава на Аллах” на всеки автобус в Англия от 23 май

Стотици британски автобуси от градския транспорт ще носят реклами, възхваляващи Аллах като част от кампания, започната от най-голямата мюсюлманска благотворителна организация, която помага на жертвите на войната в Сирия, съобщава „Индипендънт”.

Благотворителната организация се надява плакатите, на които на арабски е изписано „Слава на Бога”, че ще представят исляма и международната помощ в положителна светлина.

Автобуси ще носят рекламите в градовете Лондон, Бирмингам, Манчестър, Лестър и Брадфорд. В тези градове има големи маси от мюсюлманско население, като благотворителната организация се надява, че това ще насърчи хората да даряват щедро преди започването на Рамадана на 7 юни.

Според ислямското право мюсюлманите се очаква да дарят 2,5% от своите доходи на бедните и нуждаещите се.

Благотворителната организация се надява, че кампанията ще помогне младите мюсюлмани да насочат гнева си заради войната в Сирия и дискриминацията у дома към хуманитарна работа, като по този начин ще им попречат да се включат в екстремистки групи.

Новата инициатива стартира от 23 май, като плакати ще се появят на 640 автобусав цялата страна.

Рекламите ще имат особено силен отзвук в Лондон, след като градът избра своя първи мюсюлмански кмет.

Около 3 млн. мюсюлмани се смята, че живеят в Лондон – около 50 на сто от британското мюсюлманско население.

През 2012 г. рекламите на християнска благотворителна организация бяха отменени от тогавашния кмет Борис Джонсън, след като беше обвинена, че твърди, че „лекува” хомосексуалните.

През 2009 г. Британската асоциация на хуманистите привлече оплаквания, след като проведе кампания, твърдяща: „Вероятно няма Бог. Сега спрете да се притеснявате и се радвайте на живота си.” В отговор християнски групи са провели насрещни кампании. / news.bg

loading...

Вижте още

Превратът срещу Ердоган – като атентата срещу Доган

Мартин Николаев Когато излезеш срещу Ахмед Доган с боен пистолет и този пистолет вземе та …