четвъртък , 9 декември 2021
Начало / България / Средства от Фонда за лечение на деца отклонявани към лични сметки

Средства от Фонда за лечение на деца отклонявани към лични сметки

Средства от Фонда за лечение на деца в чужбина са били отклонявани към лични сметки. Това са установили разследващите преди днешните арести на шефа на фонда Павел Александров и още 8 длъжностни лица, които направиха ГДБОП и спецпрокуратурата.

Освен това самият Александров вземал подкупи от родители на болни деца, които са му носени на ръка. При акцията в неговия кабинет били открити пликове с пари.

Александров злоупотребявал и с настаняването на болните деца и семействата им при лечение във Франция, научи в. „24 часа“. Той ги насочвал към свои апартаменти и по този начин прибирал сумите, които държавата плаща за настаняване на болните деца.

Злоупотребите са били документирани от ГДБОП и спецпрокурорите със специални разузнавателни средства, имало и свидетели, които са помогнали на разследването.

Разследването е за организирана престъпна група за корупционни престъпления. Освен Павел Александров за 24 часа са задържани още 8 души от администрацията на фонда. В момента продължават обиските и изземванията.

loading...

Вижте още

На All Inclusive с нахапани кюфтета и мръсни стаи

Пореден случай на мръсотия и лошо обслужване в български хотел За пореден случай на недобро …