четвъртък , 28 октомври 2021
Начало / Забавно / В Япония се появи нова мода: Жените си бръснат лицето

В Япония се появи нова мода: Жените си бръснат лицето

Тази мода се появи в японските салони за красота и сега много от жителките на страната на изгряващото слънце са сигурни, че именно в бръсненето на лицето е тайната на здравата и свежа кожа.

Ако мъжете бръснат само тези зони на лицето, където космите са най-много, японките премахват бръснат всичко. Това създава копринена, порцеланова текстура на кожата, която е еталон за японските жени.

Процедурата на бръснене е станала толкова популярна, че почти всички козметични салони в Япония я предлагат като част от обичайното им обслужване. Някои жени си бръснат лицето един път на всеки три месеца, съчетавайки го с обичайните процедури, някои го правят веднъж на месец, а някои се бръснат всеки ден със собствен бръснач.

Според японските експерти, мъжете са използвали тази удължаваща младостта техника в продължение на векове. Причината, по която лицата на мъжете по-бавно остаряват, е в редовното бръснене. Кремът за бръснене овлажнява всички зони на лицето, а самият процес е полезен масаж за кожата. В допълнение, по време на процеса не само се премахват космите, но и мъртвите клетки на кожата, което допринася за по-лесно обновяване на горните слоеве.

Жените не трябва да се притесняват, че след бръснене ще им израсне брада. Космите на жените са много по-меки и от бръсненето няма да станат по-твърди. Жените се страхуват, че след бръснене космите по лицето ще растат по-бързо. Японските експерти твърдят, че това не е нищо повече от мит.

„Ние казваме на нашите клиенти, че това е една от най-надеждните тайни, които пазят в Холивуд в продължение на много години“, заяви Мамика Одзаки, един от собствениците на салон за красота. „Мерилин Монро и Лиз Тейлър редовно са се бръснали. Това е пълна глупост, че след бръснене ще имате четина. Тя ще бъде не повече, отколкото ако обръснете праскова“.

Една от жените, която за първи път си бе обръснала лицето в салона за красота, описва чувствата си: „В началото, когато острия бръснач се приближи към лицето ми, се почувствах малко странно, но след това, като почувствах опита и точността на движенията на майстора, се отпуснах „. „Острието се движеше по лицето ми с леки и “ почистващи“ движения, това беше абсолютно безболезнено“. „След края на процедурата ми направиха точков масаж на лицето и масаж с гореща кърпа, след което ми сложиха лекуваща маска, серум против стареене и овлажняващ крем.“ „Кожата ми бе толкова свежа и мека, че бях почти готова повече никога да не използвам козметика. Когато все пак си сложих грим, козметиката се залепи за лицето ми като в приказка „, разказа тя. „Резултатът от процедурата трае две или три седмици – това зависи от личните особености на кожата и растежа на космите на всеки човек“, сподели клиентката.

Източник: fishki.net

loading...

Вижте още

Кой спал – спал. Мама полудя!

Един от най-често отправяните към мен съвети, докато кротко и не дотам незабележимо се превръщах …