сряда , 20 октомври 2021
Начало / България / Възкресиха учебника по „Родинознание“

Възкресиха учебника по „Родинознание“

Група патриоти, начело с директора на Добричкия исторически музей Костадин Костадинов, издадоха за пръв път от десетилетия насам, класическия стар учебник по „Родинознание“. Същия онзи, по който сме учили поколението, което сега е над 35.

Съдържанието не е напълно идентично, и е осъвременено с новите открития на историческата наука. Но в ядрото си става дума за същия вид учебно помагало, в което историческата истина е далеч по-обективна, и ги няма намесите на неолиберал-грантовите активисти.

Във Фейсбук профила си Костадинов представи учебника така:

„Както бях обещал, учебникът по Родинознание, който подготвях, ще бъде готов за началото на новата учебна година. Следващата седмица влиза в печатницата и до края на август трябва да е отпечатан. В „българското“ училище няма да го допуснат, то е ясно, но поне да знам, че каквото мога да направя за нашите деца, съм го направил.“

Веднага след това в дискусията десетки хора започнаха да питат от къде могат да го купят и как да се снабдят с него. Костадинов поясни, че учебникът е безплатен и ще си доставя по поръчка, само срещу заплащане на пощенските разходи. Поясни също, че ще качи книгата в Интернет – да може да се сваля безплатно в електронен формат.

В последните години, под натиска на соросоидните фондации, българското образование драстично бе променено и бе свалено качеството му. Сериозно пострада и материята по история, като за началния курс, прекрасната дума „Родинознание“ се замени от по-атлантическата „Човек и Общество“. Завръщането на Родинознанието, с автентичното съдържание е голям успех за всички български деца. / ГН

loading...

Вижте още

На All Inclusive с нахапани кюфтета и мръсни стаи

Пореден случай на мръсотия и лошо обслужване в български хотел За пореден случай на недобро …