сряда , 20 октомври 2021
Начало / Конспирации / Windows 10 се сваля и без желанието на собствениците на системите

Windows 10 се сваля и без желанието на собствениците на системите

Microsoft официално признаха, че Windows 10 се сваля на потребителските системи, дори и да не искат да го получат, предавабританският The Inquirer. Читател на медията е алармирал, че е открил инсталационните файлове на Windows 10 в компютъра си.

Изглежда, че потребителят получава файловете. когато е оставил включено автоматичното обновление на системата, което се предполага, че доставя основно обновления по сигурността на системата и приложенията на Microsoft.

„Ние помагаме на потребители, които са избрали да получават автоматични обновления посредством Windows Update и притежават машини, които подлежат на ъпгрейд – да подготвят устройствата си заWindows 10 чрез свалянето на файловете, от които ще се нуждаят за ъпгрейда. Когато той е готов, потребителят ще бъде подканен да направи прехода“, цитира медията Microsoft. Потребители на Redditсъщо се оплакваха от проблема, като някои от тях споделят, че имат лимит на трафика и това е това е станало причина да им бъде спрян интернет достъпа.

Човекът алармирал Inquirer предава, че е запознат с още два такива случаи. Освен това, съобщението, приканващо го да инсталира системата се показва при всяко стартиране на компютъра.

„Разбира се, че по подразбиране за компютъра ти трябва да е зададено: „Ако ти казвам да не го правиш… НЕ ГО ПРАВИШ!„. Работата на Windows Update е да обнови сегашната ми версия на операционната система, не да ме кара да инсталирам друга нейна версия. Чудих се защо имах такива проблеми с машината ми преди ден. Какъв е залога да намеря инсталатора да пълни диска ми и задръства DSL връзката ми, когато проверя довечера!? Колко МНОГО, МНОГО обезпокоително е това и колко МНОГО си позволяваш, Microsoft!“, пише читател на медията под статията.

източник: kaldata

п.п. 7 причини защо да НЕ инсталирате Windows 10 (“конспиративни“- разбира се. . .)

Windows 10 ще събира следната информация за вас:

1. Кой и кога е на компютъра – тоест всеки ще има профил.
Има се предвид профил на някакви сървъри на MS а не локалният ви профил.
2. Какво пишете по клавиатурата.
3. Кои програми сте отворили и какво правите в тях
4. Всяко едно съобщение, независимо дали е по поща, чат или друга система.
5. Календари, бележки и букмаркове.
6. Камера, микрофон и периферия.
7. При наличие на биометрия, данните от биометричните сензори.

На практика Microsoft заявяват директно, че ще събират всяка една възможна информация за вас.

Ще си кажете, че може да изключите тези опции, нали все пак има някакви чекбоксове по настройките? Да ама не, в лиценза се споменава, че дори да ги изключите по-голяма част от тази информация пак ще се събира.

Windows 10 също така ще съхранява ВСИЧКИ пароли в OneDrive. ! ВСИЧКИ !

Windows 10 е нещо, което надминава нещата в 1984 на Оруел. . .
Съвсем нагло Microsoft заявяват, че ще следят всяко едно нещо което правите или говорите 24/7.

loading...

Вижте още

Конспиративният проект „Синият лъч“

ПРОЕКТЪТ „СИНИЯТ ЛЪЧ“ Тази статия е взета от „Международната свободна преса в Канада(бел.ред.) Мрежата на …