вторник , 25 януари 2022
Начало / Мода / Забранена реклама на Gucci заради измъчен модел

Забранена реклама на Gucci заради измъчен модел

Забраниха реклама на италианската модна марка Gucci, заради участието на прекалено слаб модел в нея, пише „Индипендънт“. На рекламата, която върви във Великобритания, се вижда група модели да се забавляват във вила във Флоренция, като всяка носи модел от круизната колекция на марката. Обект на възмущение стана брюнетка с макси рокля с дълги ръкави, облегната на стената. Въпросната манекенка отприщи възмущението на оналайн потребителите, които обвиниха марката в „безотговорно показване на „нездрави” жени. Чат от британците определиха като прекалено слаба и друга манекенка, взела участие в клипа и по конкретно – дама със светла коса, седяща върху ярко жълт диван.

Регулаторите за рекламни стандарти във Великобритания отхвърли нападките срещу втория модел, обявявайки, че той е със здравословна и тонизирана визия, но се съгласиха с упреците по адрес на брюнетката, констатирайки, че тя е прекалено слаба.

Решението бе мотивирано с пояснението, че торсът на дамата, особено талията, и ръцете ѝ са прекалено слаби и дори несъразмерни с долната част на тялото. В допълнение „мрачното изражение на лицето, покрито с тежък грим, прави момичето да изглежда още по-изнемощяло“. Затова и рекламата бе свалена, като е позволено излъчването ѝ само ако се изреже частта с участието на въпросния модел.

loading...