четвъртък , 28 октомври 2021
Начало / България / Заря и военен оркестър на връх Великден, Патриархът в потрес

Заря и военен оркестър на връх Великден, Патриархът в потрес

Най-големия гаф в и без това изпълнената си с гафове президентска кариера сътвори Росен Плевнелиев на връх Великден. Точно в полунощ, когато Патриархът и духовенството излязоха от катедралния храм, и започнаха да четат молитва за възхвала към възкръсналия Христос, там ги посрещнаха… заря и военен духов оркестър. Празничната литургия беше прекъсната от военен марш. Дядо Неофит гледаше потресен, а придворните медии, предаващи пряко, се чудиха как да обяснят случващото се безумие.

До момента такова нещо не е имало. Дори през комунизма, Великден не е бил подиграван с военщина и изстрели във въздуха. Излишно е да се казва и, че подобни циркове са напълно извън църковния канон.

Гафовете на отиващия си президент започнаха още в самата църква, като той се озова вътре с бодигардовете си, и те се изтипосаха с него до самия Патриарх. Такава демонстрация на страх (от незнайно какво) не е имало при никое от парвенютата управлявали държавата след 10 ноември. След това, насред църковната процедура, президентът заприказва Патриарха, което също не е много канонично, съобщава ПИК.

В крайна сметка, Господ си знае работата, и Роско втори мандат няма да получи. Но ако Господ ни остави отново да избираме, е възможно 1 милион избиратели без мозъци на ГЕРБ, да изберат нещо подобно на Роско, и отново със същите безмозъчни мотиви… / ГН

loading...

Вижте още

На All Inclusive с нахапани кюфтета и мръсни стаи

Пореден случай на мръсотия и лошо обслужване в български хотел За пореден случай на недобро …